Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych. Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście. Łącznie w warsztatach uczestniczyło prawie 100 osób.
Większość oczywiście z Trójmiasta i okolic ale licznie uczestniczyły osoby z Warszawy, Darłówka, Gniezna czy Poznania i Torunia. Rekordzista uczestniczył w aż 6 spotkaniach.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood.
Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.
17 marca 2012 Godzina 16:00 - 19:30 Serniki , puszyste i ciężkie, dietetyczne lub grzesznie kaloryczne.
Sernik czekoladowo - karmelowy z profitorelkami.
Sernik na zimno z jagodami, na bazie jogurtu greckiego.
Sernik z białą czekoladą i musem malinowym
Pascha wielkanocna z bakaliami
W trakcie tych warsztatów nauczysz się piec przepyszne serniki, dowiesz się jaki ser jest najlepszy do danych typów serników. Jak sprawić by był puszysty i nie opadał lub też jak sprawić by był ciężki i aromatyczny jak klasyczny sernik New Yorker.... dowiesz się jak zrobić ciasto parzone na profiterolki i ptysie.... jak szybko zrobić sos karmelowy lub malinowy.... jak przyrządzić dietetyczny sernik na bazie jogurtu greckiego, bez dodatku nawet odrobiny białego cukru... Poznasz naszą tradycyjną pasche wielkanocną i sekret jej smaku który sprawia że jest tak wyjątkowym sernikiem dla wielu z nas.