Tomasz Deker zaprasza na II Edycję Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych. Pierwsza edycja przerosła największe oczekiwania. Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne są odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu zajęcia w Trójmieście. Łącznie w warsztatach uczestniczyło prawie 100 osób.
Większość oczywiście z Trójmiasta i okolic ale licznie uczestniczyły osoby z Warszawy, Darłówka, Gniezna czy Poznania i Torunia. Rekordzista uczestniczył w aż 6 spotkaniach.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów takich marek jak Dr. Oetker, President, Galbani, Bałtyk. A przygotowywanie wypieków ułatwia niezastąpiony Cooking Chef marki Kenwood.
Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, pyszna kawa DeLonghi oraz wspaniałe wypieki z cukierni T.Deker a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 12 osób. Warsztaty odbywają się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni Orłowie.
14 kwietnia 2012 Godzina 16:00 - 19:30 Czekolada ciemna i biała, wytrawna i słodka, gorąca i zimna
Dakłas czekoladowy z daktylami i kremem z wytrawnej 65% czekolady
Gateau au chocolat fondant - ciasto czekoladowe z płynnym środkiem ciasta
Czekoladowy Creme brulee
Founde czekoladowe
Pudding czekoladowy z whisky
Musy czekoladowe w kieliszkach - prosty sposób na wyrafinowany deser dla niezapowiedzianych gości do zrobienia w 20 minut
Podczas tych warsztatów nauczysz się piec dakłasy czekoladowe oraz ciasto czekoladowe które po podaniu zaskoczy cię swoim płynnym, aromatycznym czekoladowym wnętrzem. Zobaczysz jak szybko możemy przyrządzić oryginalny pudding lub fondue czekoladowe, które może być wspaniałym deserem dla niezapowiedzianych gości lub dla najmłodszych.
Dowiesz się jak przyrządzić zabójczo smaczny creme brulee z dodatkiem czekolady. A może interesują was jak szybko zrobić deser który zachwyci twoich gości ? Odpowiedzią na to są musy czekoladowe. Nauczysz się jak w prosty sposób zrobić dekoracje z czekolady które uświetnią twoje ciasta lub desery.