Kuchnia Meksyku jest idealna na każdą okazję i porę roku, łączy rozgrzewające dania na bazie fasoli, kukurydzy i batatów! Chrupiące tacos, marynowane pikle i orzeźwiające sosy - to wszystko robi robotę ! Wybierz się w tą kulinarną podróż wspólnie z Skoma Food Club.
Co przygotujemy? - BURRITO WYPEŁNIONE CHILLI SIN CARNE
- FASZEROWANE I PANIEROWANE PAPRYCZKI POBLANO
- TACOSY 3 RODZAJE : SOJA ALA PIERŚKURCZAKA / MARYNOWANE TOFU / GLAZUROWANY TEMPEH + CZANY RYŻ / ŚWIEŻE WARZYWA / PIECZONE WARZYWA / PIKLE
- BURGER Z KOTLETEM BATAT & FASOLA
- QUESADILLA ZE SZPINAKIEM PODANA Z WEGAŃSKĄ ŚMIETANĄ - GUACAMOLE
- SALSA VERDE MEXICO
- SALSA Z POMIDORÓW
- GAZPACHO
Kto prowadzi: EKOsmos tworzy Natalia Dąbrowska, prowadząc roślinne warsztaty kulinarne i zielarskie. Natalia od lat zawodowo zajmuje się wege cateringiem i cukiernictwem w wegańskim wydaniu, a aktualnie pracuje w kultowej sopockiej kawiarni - LAS. Specjalizuje się w diecie eliminacyjnej, tradycyjnych metodach przetwarzania żywności oraz kuchni ziołowej.