stat
Impreza już się odbyła
lis 14-16

czwartek - sobota, g. 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 30

sobota, g. 13:00 - 15:00

Gdańsk, ul. Batorego 18
bilety 40 zł
ulgowy 30 zł
przedsprzedaż 40 zł
Kup bilet
Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Przygotujemy
  canh rau ngót với mướp  (zupa z katuków i luffy wietnamskiej z mięsem mielonym)
bún chả  (klopsy wieprzowe z makaronem ryżowym)
gà Nam Bộ  (grillowane ćwiartki kurczaka)
bò sốt vang  (gulasz wołowy)
gỏi dưa chuột  (pikantna sałatka z ogórków)
 gỏi xoài (sałatka z mango)
chè khoai (kluski z batatów w mleku kokosowym z pandanem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).