stat
Impreza już się odbyła
mar 10

poniedziałek, g. 18:00

bilety 450 zł
mar 29

sobota, g. 15:00 - 17:30

Gdańsk, ul. Batorego 18
bilety 60 zł
Kup bilet
Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej.  Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Przygotujemy
  canh rau ngót với mướp  (zupa z katuków i luffy wietnamskiej z mięsem mielonym)
bún chả  (klopsy wieprzowe z makaronem ryżowym)
gà Nam Bộ  (grillowane ćwiartki kurczaka)
bò sốt vang  (gulasz wołowy)
gỏi dưa chuột  (pikantna sałatka z ogórków)
 gỏi xoài (sałatka z mango)
chè khoai (kluski z batatów w mleku kokosowym z pandanem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).