Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Przygotujemy
canh rau ngót với mướp (zupa z katuków i luffy wietnamskiej z mięsem mielonym)
bún chả (klopsy wieprzowe z makaronem ryżowym)
gà Nam Bộ (grillowane ćwiartki kurczaka)
bò sốt vang (gulasz wołowy)
gỏi dưa chuột (pikantna sałatka z ogórków)
gỏi xoài (sałatka z mango)
chè khoai (kluski z batatów w mleku kokosowym z pandanem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).