stat
Impreza już się odbyła

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

Prowadząca: Claudia Filippi-Chodorowska
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy

  • crostini salsiccia e mozzarella (grzanki z salsiccią i mozzarellą)

  • insalata di fagioli e tonno (sałatka z fasoli i tuńczyka)

  • gnudi toscani alla ricotta e spinaci  (kluski toskańskie z ricotty i szpinaku i parmezanu)

  • risotto alla fiorentina  (risotto warzywne z wątróbką drobiową)

  • coniglio in umido  (królik z białym winem, ziołami i oliwkami)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.