Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję. Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie.
Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Podczas warsztatów zapewniamy:- doskonałą zabawę,
- degustację przygotowywanego tortu
- fartuch dla każdego uczestnika,
- uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
- wodę mineralną, kawę i herbatę,
- materiały szkoleniowe,
- opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
- pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
- certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:1. Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
2. Omówienie rodzajów mąk.
3. Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
4. Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby z batatów, cieciorki, dyni, mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana.
5. Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto , humus czy zdrowej Nutelli.
6. Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Regulamin Akademia WypiekAna
https://www.wypiekana.pl/regulamin-akademia-wypiekana/Wydarzenie na FB:
https://www.facebook.com/events/1155133331305166/