Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią Do każdego wina będą przygotowane drobne przekąski.
Wino i potrawa powinny się wzajemnie uzupełniać, a nie dominować. Delikatne wina dobrze komponują się z lekkimi potrawami, a pełne, cięższe wina z bogatszymi daniami. Niekiedy warto zastosować zasadę kontrastu, na przykład słodkie wino z pikantnym daniem, aby stworzyć ciekawe i zaskakujące połączenia smakowe. To fascynująca podróż w świat najlepszych win i doskonałych dodatków.
Prowadzenie: Piotr Zastróżny & Kamil Sadkowski
Czas trwania: 1,5-2 h
Wina do degustacji> Eterea Kripan Phinca Hapa Blanco 2020, Decanter 93/100
> Bodegas Bhilar Phincas Thousand Mils Blanco 2020, Tim Atkin 94/100
> Eterea Kripan Phinca Hapa Tinto 2019, Robert Parker 94/100
> Eterea Kripan Phinca San Julian 2019, Robert Parker 95/100
> Bodegas Bhilar Phinca La Revilla Tinto 2014, Robert Parker 93/100