Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią Do każdego wina będą przygotowane drobne przekąski.
Wino i potrawa powinny się wzajemnie uzupełniać, a nie dominować. Delikatne wina dobrze komponują się z lekkimi potrawami, a pełne, cięższe wina z bogatszymi daniami. Niekiedy warto zastosować zasadę kontrastu, na przykład słodkie wino z pikantnym daniem, aby stworzyć ciekawe i zaskakujące połączenia smakowe. To fascynująca podróż w świat najlepszych win i doskonałych dodatków.
Prowadzenie: Piotr Zastróżny & Kamil Sadkowski
czas trwania 1,5-2 h
Wina do degustacji> Villa le Prata Brunello di Montalcino 2016 (sangiovese)
> Perez Cruz Chaski 2019 (petit verdot)
> Perez Cruz Pircas (cabernet sauvignon)
> Viu Manent El Incidente 2019 (carmenere)
> Piattelli Grand Reserve 2020 (malbec)