Kuchnia tego kontynentu to ciekawe smaki, które są przygotowywane na zasadzie kontrastów. Każdy rejon Afryki odznacza się pewnymi cechami, które świadczą o wyjątkowości tamtejszej kuchni. Warsztaty z kuchnią Afryki, to niezapomniana przygoda dla Waszych kubków smakowych.
Przygotujemy:1. Fufu (kluska z pochrzynu z gulaszem)
2. Piri Piri Shrimps (grillowane krewetki z sosem Piri-Piri)
3. Mtuzi Wa Samaki (curry z rybą i mlekiem kokosowym)
4. Tatale (placki z plantanów z ostro-kwaśną salsą)
5. Doro Wot (gulasz z kurczakiem)
6. Tagine & Khobz (kurczak z kiszonymi cytrynami, oliwkami i domowym chlebem)
7. Suya (pikantne grillowana polędwica wołowa z sałatką)
8. Dovi (wegetariański gulasz z orzechami)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).