Jak stworzyć efektowne i zdrowe menu na karnawałowe okazje? Na warsztatach dowiecie się jak przygotować bezmięsne potrawy idealne na wieczorowe spotkania towarzyskie - zachwycające nie tylko dla wegetarian.
Skupimy się na ekspozycji dań, oryginalnych połączeniach składników i łatwości wykonania.
Klasyczna kuchnia i nowoczesne techniki gotowania sprawiają, że w krótkim czasie możemy przygotować smaczne i przyjemne menu: przystawki, danie główne, sałatkę oraz deser.
Kochani, będziemy ucztować!
Wspólnie przygotujemy i zjemy:-tatar z pieczonych buraków marynowanych w soku grejpfrutowym podawany z granatem na szałwiowych grzankach
-roladki z bakłażana z esencjonalnym nadzieniem imbirowo-marchewkowym
-risotto z porem, pieczarkami i serem bursztyn podawane z grillowanymi pomidorkami i świeżymi ziołami
-lekką sałatkę z oliwą pomarańczową i sercami kaparów
-mus jeżynowy i ananasowy z orzechową kruszonką
-lemoniadę wiśniowo-imbirową
Podczas spotkanie poczęstujemy Państwa domowymi nalewkami: pigwową i mirablekową, lampką wina oraz zaprezentujemy jak serwować mohito na bazie syropu z sosny.
Prowadzące: Natalia i Asia /EKOsmos/ od lat zanurzone w świecie roślin i darów natury.
Prowadzą wegetariańskie warsztaty kulinarne i kosmetyczne. Wyznają zasadę dobrych produktów: po pierwsze nie szkodzić, po pierwsze jakość. EKOsmos to miejsce, w którym miłość do przyrody spotyka się z artystycznymi podrygami, rodzą się z tego cuda.
* W skład ceny wchodzą produkty, opieka kucharza, napoje oraz skrypt z przepisami.
** Do dyspozycji kursantów są wszystkie niezbędne sprzęty kuchenne
*** ADRES: Sopot, ul. Podjazd 2/