stat
Impreza już się odbyła
Aktualna impreza
Warsztaty kulinarne Włochy

Kiełbasy pojawiają się na naszych stołach jako dodatek do prostych kanapek, rozmaitych potraw, jak również osobne danie. Na warsztatach Adam pokaże, jak przygotować domowe kiełbasy, z różnych stron świata i różnorodnych składników.  Przygotujemy kiełbasy, które można gotować czy grillować. Przekonacie się, jak mało skomplikowane jest przygotowanie wartościowego produktu, który jest naturalny i jak bardzo różni się od tego co można nabyć w sklepach. Możliwe, że już nigdy więcej nie kupicie gotowego produktu. Przekonajcie się sami jak można przygotować przepyszne odmiany kiełbas.

Prowadzący: Adam Woźniak

Przygotujemy
> biała kiełbasa z karmelizowana cebula i purre z gorczyca
> kiełbasa z dzika duszona  z warzywami z winem i rozmarynem
> kiełbasa z łososia z trawą cytrynową w bułce z sosem z pieczonego czosnku i piklami
> kiełbasa mernguez w bagietce z harissą i sosem jogurtowym z kiszoną cytryną, awokado i miętą

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).