stat
Impreza już się odbyła

Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań.  Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.

gru 14-15

sobota - niedziela, g. 12:00 - 18:00

Wstęp wolny
Prowadzący: Adam Woźniak

Przygotujemy
> żabie udka po prowansalsku
> ślimaki po burgundzku
> cassoulet z kurczaka i białej kiełbasy
> zupa cebulowa z grzankami
> wołowina po burgundzku z puree z pietruszki i ziemniaków
> królik w sosie musztardowym z ziemniakami  Douphinoise
> gruszki gotowane w winie z domowymi lodami waniliowymi

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).