Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań. Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.
Prowadzenie: Adam Woźniak
Przygotujemy> pieczone Croque Madame z jajkami przepiórczymi
> bisque z langustynek ze smażonymi krewetkami i omułkami
->pieczona Dorada w Soli z deressingiem ziołowo-pomarańczowym
> tarta z grillowanymi krewetkami ala termidor
->grillowane mini brokuły z migdałami i cytryną
->gratin z ziemniaków i topinamburu
->rogale z ciasta półfrancuskiego z gruszkami i pistacją
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.