Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Ich kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym regionie świata. Posiłki greckie to duże ilości małych dań, przy których wspólnie będziemy się delektowali.
Prowadzący: Filipos Simeonidis
Czas trwania 3-4 h
Przygotujemy> Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
> Paidakia Arnisia (kotleciki jagnięce)
> Saganaki (z krewetkami i fetą)
> Choriatiki (wiejska sałata grecka)
> Spanakopita (placek szpinakowy)
> Tirokroketes (kuleczki serowe)
> Melamakorona (ciasteczka miodowe)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.