Kuchnia gruzińska jest obfita w doznania smakowe. Gruzini bardzo pieczołowicie podchodzą do przygotowywania potraw i szczycą się bogactwem potraw. To kuchnia gdzie proste składniki są zmieniane w pyszne dania, a zróżnicowany klimat zapewnia obfitość produktów.
Osoba Prowadząca:Gagik Grigoryan
Przygotujemy1. Bardzidżani (ბადრიჯანი ნიგვზით -roladki z bakłażanem, pastą z orzechów włoskich i pestkami granatu)
2. Chaczapuri adżarskie (ხაჭაპური აჭარული- placek formowany w kształcie łódeczki, wypełniony serem z jajkiem na wierzchu)
3. Charczo (ხარჩო- zupa z wołowiny, orzechami włoskimi doprawiona oryginalnymi gruzińskimi przyprawami)
4. Czanachi (ჩანახი -gulasz z jagnięciny i bakłażanów)
5. Katmis Gvidzli (ქათმის ღვიძლი- wątróbka z kurczaka z melasą z granatów)
6. Tevzis Mtsvadi (თევზის ქაბაბი-kebab z ryb)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).