Kuchnia hiszpańska to najlepsze połączenia smaków oraz produkty najwyższej jakości. W tej kulturze kulinarnej przenikają się smaki różnych narodów z bardzo widocznymi wpływami arabskimi. Różnorodność regionów, powoduje, że jest to kuchnia urozmaicona i bogata w ciekawe odkrycia kulinarne.
Prowadzący: Maciej Kamiński
Przygotujemy> Pulpo ala gallega (ośmiornica po galicyjsku)
> Paella (ryż z owocami morza)
> Mar y Montaña (krewetki z szynką Serrano, z sosem z brandy i trufli)
> Garbanzos con chorizo (cieciorka z chorizo)
> Pisto (wegańskie danie z La Manchy)
> Papas arugadas (pomarszczone ziemniaki z sosami mojo rojo i mojo verde)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.