Przekonamy Cię, że kasza to nie tylko nudne danie z mięsnym gulaszem ale także ciekawy dodatek kolorowych sałat i innych wieloskładnikowych potraw.
Przygotujemy1. wegańska kaszanka z sosem z rabarbaru i miodu
2. gołąbki z liści kiszonej kapusty z kaszą gryczaną, kiełbasą z mangalicy i sosem z pieczonej papryki
3. sałata z kaszami, pieczonymi warzywami, bryndzą i karmelizowanymi gruszkami
4. zapiekane brzoskwinie z kaszą gryczaną, kozim serem i sosem z rozmarynu i pomarańczy
5. placki z kaszy orkiszowej z pieczonym łososiem i śmietaną koperkową
6. pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem z marmoladą z czerwonej cebuli
7. zupa z borowików i kaszy jęczmiennej z grzankami tymiankowymi
8. pierś kaczki sous vide z puree selerowo-ziemniaczanym z karmelizowanych jabłek i popcornem z kaszy gryczanej
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).