stat
Impreza już się odbyła

Przekonamy Cię, że kasza to nie tylko nudne danie z mięsnym gulaszem ale także ciekawy dodatek kolorowych sałat i innych wieloskładnikowych potraw.

paź 5

sobota, g. 11:00

bilety 440 zł
paź 18

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Przygotujemy
1. wegańska kaszanka z sosem z rabarbaru i miodu
2. gołąbki z liści kiszonej kapusty z kaszą gryczaną, kiełbasą z mangalicy i sosem z pieczonej papryki
3. sałata z kaszami, pieczonymi warzywami, bryndzą i karmelizowanymi gruszkami
4. zapiekane brzoskwinie z kaszą gryczaną, kozim serem i sosem z rozmarynu i pomarańczy
5. placki z kaszy orkiszowej z pieczonym łososiem i śmietaną koperkową
6. pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem z marmoladą z czerwonej cebuli
7. zupa z borowików i kaszy jęczmiennej z grzankami tymiankowymi
8. pierś kaczki sous vide z puree selerowo-ziemniaczanym z karmelizowanych jabłek i popcornem z kaszy gryczanej

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).