stat
Impreza już się odbyła

Zapraszamy na fascynującą podróż przez krainę kiszenia i fermentacji! To kolejne warsztaty z okazji Zdrowe niedziele w Sztuce Wyboru | Przygotowania do zimy! 

Kiszonki wzmacniające odporność pomogą Ci przygotować się na nadejście jesieni. Poprawiają przemianę materii, urozmaicają florę bakteryjną jelit, są dobrym źródłem witamin C, E, A, K. Kiszonki to najlepszy łatwo dostępny probiotyk!

Na warsztatach przygotujemy kiszonki z sezonowych warzyw i owoców.
Poznasz różne sposoby fermentacji, właściwości zakwasów i octów oraz zasady ich spożywania. Dowiesz się jak przygotować ocet jabłkowy i do czego go stosować.
Dowiesz się jak smakuje kombucha, zakwas z selera i kiszony kalafior.

Zrób to sam i ciesz się smakiem przez całą zimę!

Dodatkowo podczas spotkania każdy uczestnik samodzielnie przygotuje:
- Ocet jabłkowy
- Kapustę kiszoną z dodatkami
- Zakwas buraczany
- Kiszonki sałatkowe: plasterki warzyw korzeniowych i imbiru
- Musztardę śliwkową na occie jabłkowym

"Nie ma smacznej kiszonki bez dobrej jakości składników" - Aleksander Baron, kucharz miłośnik kiszenia. Najlepsze kiszonki powstają ze składników naturalnych i wolnych od zanieczyszczeń, dlatego część warzyw i owoców zebrałyśmy same, a reszta pochodzi z ekologicznych upraw.

Prowadzące: z miłości do gotowania Kolektyw Samo Dobro zderzył się z EKOsmiczną energią, wszyscy czujemy, że powstanie z tego nowa gwiazda!
Łączymy ze sobą dobre produkty, wiedzę i ciekawość.
Lubimy jak jest zdrowo i kochamy gdy jest smacznie.

Judyta Warzecha (Kolektyw Samo Dobro)
Asia Szpadkiewicz (EKOsmos)

Czas trwania 2,5-3 godziny.
Zapewniamy ekologiczne warzywa i owoce, słoiki, wiedzę i doświadczenie.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    120 zł