stat
Impreza już się odbyła

Podczas spotkania z  kiszonek i fermentacji czeka na Was mnóstwo wiedzy, inspiracji i przede wszystkim pysznych, własnoręcznie wykonanych produktów! Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia.

gru 13

sobota, g. 14:00 - 16:00

Gdańsk, Ul. Batorego 18
bilety 60 zł
ulgowy 50 zł
przedsprzedaż 60 zł
Kup bilet

w każdy wtorek (do 30.06.2026), g. 13:00

Gdynia,
bilety 550 zł
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder

Przygotujemy:
> pomidory kiszone z wędzoną papryką
> gruszki fermentowane w miodzie z prażonym sianem i rodzynkami
-> polskie zielone kimchi
> świeże kimchi z ananasem
> kapusta kiszona z wędzoną śliwką, żurawiną i herbatą
> kwas chlebowy
> owoce kiszone w piwie z pomarańczową skórką

-> podczas warsztatów pracujemy indywidualnie.
-> po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.