stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne (kiszonki i fermentacje - zastosowanie w kuchni)

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę.  Fermentacja to życie. Życie milionów pożytecznych bakterii i mikrobów. Piotr nauczy Was jak je smacznie wykorzystać. Poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem kiszonek.

lip 6

sobota, g. 15:00 - 19:00

bilety 229 zł
wrz 5

czwartek, g. 18:00

bilety 450 zł
Przygotujemy
> kwaśna dynia  (krem z kiszonej dyni z chrupiącym wontonem)
> daikon kkakdugi (kimchi z białej rzodkwi)
> fermentowany ananas (nie-fish taco z fermentowanym ananasem)
> kiszone grzyby (ramen z koreańskimi kiszonymi grzybami)
> fermentowany bakłażan  (tempurze z sosem amba)
> kiszone gruszki  (tartletki z gruszkami kiszonymi w miodzie z różowym pieprzem)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).