Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Fermentacja to życie. Życie milionów pożytecznych bakterii i mikrobów. Piotr nauczy Was jak je smacznie wykorzystać. Poznacie techniki fermentacji i przygotujecie dość zaskakujące domowe przetwory i kiszonki. Poznacie również przepisy i dania z wykorzystaniem kiszonek.
Przygotujemy> kwaśna dynia (krem z kiszonej dyni z chrupiącym wontonem)
> daikon kkakdugi (kimchi z białej rzodkwi)
> fermentowany ananas (nie-fish taco z fermentowanym ananasem)
> kiszone grzyby (ramen z koreańskimi kiszonymi grzybami)
> fermentowany bakłażan (tempurze z sosem amba)
> kiszone gruszki (tartletki z gruszkami kiszonymi w miodzie z różowym pieprzem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).