To region z jedną z najzdrowszych kuchni świata. Kuchnia koreańska to połączenie ostrych i mocnych smaków, nie lubi subtelnych połączeń. Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Przygotujemy:
1. Baechu Kimchi (tradycyjne danie z kiszonych warzyw)
2. Oisobagi (ogórki faszerowane kimchi)
3. Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)
4. Bindaetteok (placki z fasoli mung i liśćmi paproci)
5. Jaengban Guksu (sałata z makaronem Soba i warzywami)
6. Tangsuyuk (wieprzowina słodko-kwaśna)
7. Ojingeo Bokkeum (smażone kalmary z ostrym sosem)
8. Gaji Namul (marynowany bakłażan)
9. Patbingsoo (domowe lody z czerwoną fasolą)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).