Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.
Przygotujemy-> Kkadugi (kimchi z białą rzepą)
> Kkanpoong Tofu (chrupiące tofu z ostrym sosem)
> O-ri Bulgogi (kaczka na ostro ze smażonym ryżem)
> Tteokbokki (kluski ryżowe z ostrym sosem i sezamem)
> Bindaetteok (placki z fasoli mung i liśćmi paproci)
> Soondubu (gulasz z delikatnym tofu i owocami morza)
> Gaji Namul (gotowane na parze bakłażany)
> Kkanpoong Seawoo (chrupiące krewetki słodko-kwaśne)
> Kong Namuł (sałatka z kiełkami soi)
> Butchu Oi Muchim (marynowane ogórki)
> Hotteok (naleśniki faszerowane orzeszkami i słonym karmelem)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
->po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.