stat

Dla Koreańczyków jednym z najważniejszych składników jest ryż, który jest otoczony dużą ilością przystawek. Podczas warsztatów będziecie mieli okazję poznać dużo ciekawych połączeń smakowych, z doskonałym wyglądem i aromatem.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 4 h

Przygotujemy:
> Baek Kimchi (delikatne białe kimchi z ogórkiem, koreańską gruszką i sezamem)
> Dubu-Kimchi (karmelizowane kimchi z cebulą i boczkiem podane na  smażonym tofu)
> Gosari Namul (liście paproci smażone z czosnkiem i sezamem)
> Oi Muchim (pikantna sałatka z ogórków)
> Yeon-geun-jorim (duszony korzeń lotosu)
> Dak Galbi (kurczak marynowany w gochujang, smażony z czosnkiem, imbirem i gruszką nashi
> Japchae (makaron ze słodkich ziemniaków z warzywami i sezamem)
> Haemul Pajeon (placuszki z owocami morza i szczypiorkiem)
> Chapssaltteok & Yuja Ice Cream (słodkie ciasta ryżowe z lodami z yuja)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

cze 26

czwartek, g. 18:00 - 21:00

Gdańsk,
bilety 180 zł
lip 26

sobota, g. 11:00

bilety 280 zł