Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom. Dowiecie się jak się je poławia, segreguje i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujemy różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże sztuki. Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.
Przygotujemy:1. ceviche z krewetek i mango
2. koktajl z krewetek w wersji meksykańskiej
3. sałata z krewetkami sous vide z wędzoną papryką, awokado, pomarańczami, pieczoną papryka, fetą i bazylią grecką
4. pierożki gotowane na parze z krewetkami, trawą cytrynową, chili, imbirem i kwaśno-ostrym dresingiem
5. krewetki w panko i sosem z yuzu i togarashi
6. dzikie krewetki z grilla z bazyliowym aioli
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).