Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy skorupiaki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne różne techniki kulinarne, ciekawe potrawy z całego świata, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 3-4 h
Przygotujemy> kremowy bisque z grillowanymi langustynkami
> delikatne placuszki z mięsem kraba i tłuczonymi ziemniakami z sosem kreolskim
> ceviche z krewetek i mango z puree ze fioletowych batatów
> tempura z krabami soft shell, melonem i sosem amazu ponzu
> vol-au-vents z krabem, krewetką z kremowym sosem i sałatką z vinaigrette
> grillowane krewetki Carabineros z kolendrowym i bazyliowym aioli
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.