Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni. Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy z regionów meksykańskich może się pochwalić co najmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.
Przygotujemy:1. Empanadas de Ternera (rolada empanadas w 2 wersjach wegetariańskiej i mięsnej)
2. Arosa Calamar (nadziewane tuby kalmara meksykańskim ryżem)
3. Ensalada de Pescado (sałatka z pieczonej ryby)
4. Tacos Veracruz (domowe tacosy z dodatkami)
5. Sopa sin Carne (wegetariańska zupa meksykańska z tortillą)
6. Cerdo Negro Cucho (czarna wieprzowina z salsami)
7. Patatas al horno ( placki ziemniaczane z cheddarem i padrons peppers)
8. Huevas Pan de Mole (jajka w koszulkach na grzankach z rattatouille picante i sosem hollendaise de mole)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).