stat
Impreza już się odbyła

Na kontynencie amerykańskim w zasadzie nie hodowano zwierząt, brakowało wielu produktów, które są nieodzownymi składnikami tej kolorowej kuchni. Bogactwo dzisiejszej jest wynikiem wpływu wielu kuchni, jak również zróżnicowania terenu kraju, gdzie każdy z regionów meksykańskich może się pochwalić co najmniej kilkoma tradycyjnymi potrawami.

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Przygotujemy:
1. Empanadas de Ternera (rolada empanadas w 2 wersjach wegetariańskiej i mięsnej)
2. Arosa Calamar (nadziewane tuby kalmara meksykańskim ryżem)
3. Ensalada de Pescado (sałatka z pieczonej ryby)
4. Tacos Veracruz  (domowe tacosy z dodatkami)
5. Sopa sin Carne  (wegetariańska zupa meksykańska z tortillą)
6. Cerdo Negro Cucho  (czarna wieprzowina z salsami)
7. Patatas al horno ( placki ziemniaczane z cheddarem i padrons peppers)
8. Huevas Pan de Mole  (jajka w koszulkach na grzankach z rattatouille picante i sosem hollendaise de mole)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).