stat
Impreza już się odbyła

Ekscytującą kulinarną podróż do serca Meksyku, gdzie odkryjecie tajemnice jednej z najbardziej smakowitych i kolorowych kuchni świata! Nasze warsztaty kuchni meksykańskiej to niezapomniane doświadczenie, które pozwoli Ci zanurzyć się w świecie pełnym aromatycznych przypraw, świeżych składników i autentycznych przepisów w nowoczesnym wydaniu.

Prowadzący: Agata Tomczak
czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy:
> totopos z salsami: guacamole, pico de gallo, salsa verde
> aguachile z krewetkami z piklowana cebulką, mango i kolendrą
-> tamales z boczniakami, zieloną papryką, liściem bananowca i salsą verde
> tacos, cochinita pibil, achiote, salsa z ananasem
> mole verde, grillowany łosoś MOWI, tomatillos, limonka
> flan, karmel, pomarańcza

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.