stat
Impreza już się odbyła

Tematem przewodnim warsztatów będą muszle i muszelki. Opowiemy jakie wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania z małżami, jak również nowe odsłony dań z muszli. Dla wielu przygotowanie dań z małży wydaje się wielką sztuką kulinarną, my jednak pokażemy, że nie jest to nic trudnego. Uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas, co udowodnimy na warsztatach.

gru 3

środa, g. 16:00

Sopot,
Wstęp wolny
wymagana rezerwacja

gru 12

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 120 zł
wyprzedane
Przygotujemy:
1. ostrygi z dresingiem Mignonette
2. małże nowozelandzkie zapiekane z jalapeño i serem chedar
3. ślimaki po Burgundzku, grzanki z sosem rouille
4. małże Navajas (brzytwy) z grilla i oliwą czosnkowo-pietruszkową
5. carpaccio z małży św. Jakuba z mlekiem tygrysim
6. omułki gotowane z czerwoną pastą curry i mlekiem kokosowym
7. spaghetti z małżami Vongole

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.