Nastolatki w kuchni tworzą potrawy które swoim kunsztem wykonania zaskakują wielu dorosłych. Dla nas kuchnia to międzynarodowy język, który ułatwia obcowanie ze światem. Podczas warsztatów pozwalamy uwolnić wyobraźnie i zdradzamy nowe sekrety kulinarne. Warsztaty są skierowane dla nastolatków w wieku 12-17 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Przygotujemy zupa rybna z ananasem, pomidorami, okrą i kiełkami soi (Wietnam)
pierożki z wieprzowiną gotowane na parze z kwaśno-ostrym dressingiem (Chiny)
smażone kraby Soft Shell z dressingiem słodko-kwaśnym (Wietnam)
kalmary z słodko-ostrym sosem i sezamem (Korea)
deser z tapioką, kremem kokosowym i mango (Tajlandia)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).