Kuchnia Nikkei harmonijnie łączy delikatność i precyzję japońskich technik kulinarnych z intensywnością i różnorodnością peruwiańskich składników. Brak sztywnych tradycji pozwala kuchni Nikkei na ciągłą ewolucję i kreatywność, co czyni ją dynamiczną i adaptacyjną na światowych stołach. To nurt kulinarny, który w piękny sposób łączy tradycje kulinarne dwóch narodów.
Przygotujemy:
- krokiety z fioletowych ziemniaków z wołowiną Wagyu w panko z sosem spisy-miso
- tuńczyka z chipsami z korzenia lotosu, sercem palm i grapefruitowym mlekiem tygrysim
- tiradito z łososia MOWI z marakuja z chrupiącą dynia i shichimi tōgarashi
- kalmary chipotle z sałatą z kremem kukurydzianym i kawiorem tobiko
- krewetki moqueca w delikatnym sosie kokosowym z kolendrowo-limonkowym ryżem
- stek Rib Eye z warzywami escabeche i kremem tofu i migdałów z chili
- domowe lody o smaku sezamowo-karmelowym ze śliwkami marynowanymi w słodkim sake
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.