stat

Kuchnia Nikkei harmonijnie łączy delikatność i precyzję japońskich technik kulinarnych z intensywnością i różnorodnością peruwiańskich składników. Brak sztywnych tradycji pozwala kuchni Nikkei na ciągłą ewolucję i kreatywność, co czyni ją dynamiczną i adaptacyjną na światowych stołach.  To nurt kulinarny, który w piękny sposób łączy tradycje kulinarne dwóch narodów.

Przygotujemy:

  • krokiety z fioletowych ziemniaków z wołowiną Wagyu w panko z sosem spisy-miso

  • tuńczyka z chipsami z korzenia lotosu, sercem palm i grapefruitowym mlekiem tygrysim

  • tiradito z łososia MOWI z marakuja z chrupiącą dynia i shichimi tōgarashi

  • kalmary chipotle z sałatą z kremem kukurydzianym i kawiorem tobiko

  • krewetki moqueca w delikatnym sosie kokosowym z kolendrowo-limonkowym ryżem

  • stek Rib Eye z warzywami escabeche i kremem tofu i migdałów z chili

  • domowe lody o smaku sezamowo-karmelowym ze śliwkami marynowanymi w słodkim sake

lut 7

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 180 zł
kwi 15

wtorek, g. 18:00

bilety 450 zł