Nauczycie się nowoczesnych technik kulinarnych, nietypowych połączeń produktów. Poznacie alternatywną a zarazem ekstrawagancką kuchnię w zupełnie nowej odsłonie. Podczas warsztatów posmakujecie produkty, które wyglądem i smakiem zaskoczą Was z każdym kęsem.
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder
Przygotujemy:> zupa krem z czerwonej kapusty
> tatar z podsuszonym pomidorem i wędzonym ziemniakiem
> śledź ze szpinakową tapioką i marynowanymi warzywami z jabłkiem
> kremowy pęczak z kandyzowanymi orzechami i nasionami
> kalafior z patelni z dżemem z boczku
> kaczka ze śliwkami, pieczonymi warzywami i żurawinową kapustą
> łosoś MOWI sauté z puree z cebuli i szalotką
> terrina z jabłek z sosem karmelowym i kaszą manną
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.