stat

Nowoczesna kuchnia polska w wydaniu roślinnym stanowi wyzwanie dla wielu szefów kuchni w Polsce. Choć trend zastępowania składników mięsnych roślinnymi, znany jako roślinna rewolucja, zyskuje na popularności, wielu kucharzy napotyka trudności w adaptacji tradycyjnych technik kulinarnych do lokalnych produktów roślinnych.  Podczas tego spotkania odkryjecie nowe smaki, poszerzycie kulinarne horyzonty i zainspirujecie się do dalszych eksperymentów w kuchni.

Przygotujemy:

  • tatar z grzybów ze smażonym żółtkiem

  • assiette z pietruszki z remuladą z selera

  • pate z fasoli z grzybami i sosem śliwkowym

  • cykoria saute z winnym sosem i soczewicą

  • gryczane naleśniki z marynowaną marchewką i gorczycą

  • pieczona kalarepka w sosie jałowcowym

  • sernik jaglany z kruszonką i prażoną miechunką

mar 19

środa, g. 17:00

Gdańsk,
bilety 229 zł
kwi 10

czwartek, g. 18:00

bilety 450 zł