stat
Impreza już się odbyła

Dieta roślinna w porównaniu do zwierzęcej ma wiele zalet. Cechuję się większą wartością odżywczą przy mniejszej wartości energetycznej. Cechuję się małą ilością węglowodanów prostych, tłuszczów nasyconych, cholesterolu i związków rakotwórczych. Te warsztaty nie tylko dostarczą uczestnikom nowych umiejętności kulinarnych, ale także zainspirują ich do eksperymentowania z roślinnymi alternatywami podczas świątecznych przygotowań.

Prowadzący: Kamil Stasiak

Przygotujemy
> mazurek z białą czekoladą i lodami nektarynkowymi
> żurek z wędzonym tofu i tempeh
> tatar z buraków i suszonych pomidorów podany z marynowanym mango ala żółtko
> chałka dyniowa z makiem
> pasztet z boczniaków i trufli
> aromatyczna sałatka z bobem, awokado, komosą ryżową, arbuzem podana z dressingiem jogurtowo-miętowym i nasionami konopii
> tarta na kremie z papryki i orzechów nerkowca z grillowanymi warzywami
> grzybowy wellington na kremowym puree z groszku, podany z sosem chrzanowym

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).