Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu. Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.
Przygotujemy> sałata z grillowanym kalafiorem, filetami z pomarańczy, orzechami pekan i dressingiem tahini
> wytrawne gofry z bekonem i jajkiem poche i sosem Béarnaise
> kokosowy pudding ryżowy z pieczoną dynią na ostro i sosem imbirowym
> omlet z marchwią, kapustą, chorizo i sosem jogurtowym z miętą
> jajka menemen z fetą, domowym labneh, awokado, sałatką z pieczoną dynią i komosą ryżową z chutneyem i piklami z marchwi
> smażone plantany i pepperdew faszerowane serem z chrupiącym makaronem i sosem spicy miso
> sałata z grillowanym koprem włoskim, kaszą gryczaną i sosem pieczonej papryki i orzechów włoskich
> domowa ricotta z wędzonym łososiem MOWI,panierowanym żółtkiem i crunchem z chleba razowego i trufli
> grzanki z chałki z majonezem estragonowym, sałatką z warzyw z sosem z syropu klonowego i chili
> chleb razowy smażony w jajku z czarnuszką z kozim serem i marmoladą z cebuli, pastą z awokado i crunchem z bekonu
> cygaretki z ciasta filo z pastami (jajeczna z borowikami, serowa z papryczkami pimento)
Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, serwujemy kawę, herbatę i wodę.