Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh)
Prowadzący: Adam Woźniak
czas trwania: 3,5-4 h
Przygotujemy:> Shoulder
> Bavette
> Wagyu A5 BMS 8-12
> Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki:> ziołowa salsa z chrzanem
> sos pieprzowy
> kremowy sos z whisky
> orientalne chimichurri
> salsą chipotle
> pieczone bataty z majonezem cytrusowym
> ziemniaki Colcannon
> puree z pieczonej pietruszki
> sałatka z pieczonych boczniaków
> sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki
> sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków
> jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych
-
na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.-
po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.