stat
Impreza już się odbyła

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

gru 3-4

środa - czwartek, g. 19:00

bilety 1900 zł
gru 7

niedziela, g. 15:00

Gdynia,
bilety 300 - 550 zł
Przygotujemy

  • Shoulder

  • Bavette

  • Wagyu A5  BMS 8-12

  • Rib Eye

Ciekawe sosy i dodatki

  • ziołowa salsa z chrzanem

  • sos pieprzowy

  • orientalne chimichurri

  • sos régence z białego wina i trufli

  • pieczone bataty z majonezem cytrusowym

  • ziemniaki Colcannon

  • purée z selera z tymiankiem i czosnkiem

  • gratin z ziemniaków i topinamburu

  • sałatka z pieczonych boczniaków

  • sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki

  • pieczone buraki z cytrusami sałata i oliwa chrzanowa

  • gratina z brukselki sera gruyere i prosciutto

Na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
Po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.