Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący.
Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Adam pokażę Wam jak wybierać najlepszą wołowinę i jak ją wyśmienicie przygotować.
Przygotujemy:1. Shoulder
2. Bavette
3. T-Bone
4. Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki:
1. ziołowa salsa z chrzanem
2. sos bearnaise
3. sos pieprzowy
4. kremowy sos z whisky
5. orientalne chimichurri
6. salsą chipotle
7. pieczone bataty z majonezem cytrusowym
8. ziemniaki Colcannon
9. puree z pieczonej pietruszki
10. sałatka z pieczonych boczniaków
11. sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki
12. sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków
13. jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).