stat
Impreza już się odbyła

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury.

sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh)

Przygotujemy:
1. Shoulder
2. Bavette
3. T-Bone
4. Rib Eye

Ciekawe sosy i dodatki:
ziołowa salsa z chrzanem, sos bearnaise, sos pieprzowy, kremowy sos z whisky, orientalne chimichurri, salsą chipotle, pieczone bataty z majonezem cytrusowym, ziemniaki Colcannon, puree z pieczonej pietruszki, sałatka z pieczonych boczniaków, sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki, sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków, jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych.

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).