stat
Impreza już się odbyła

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

Przygotujemy:
1.  Shoulder
2.  Bavette
3. T-Bone
4. Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki:
1. ziołowa salsa z chrzanem
2. sos bearnaise
3. sos pieprzowy
4. kremowy sos z whisky
5. orientalne chimichurri
6. salsą chipotle
7. pieczone bataty z majonezem cytrusowym
8. ziemniaki Colcannon
9. puree z pieczonej pietruszki
10. sałatka z pieczonych boczniaków
11. sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki
12. sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków
13. jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).