stat
Impreza już się odbyła

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

sie 2-4

piątek - niedziela, g. 17:00

bilety 899 zł
sie 20

wtorek, g. 18:00

bilety 600 zł
Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 3-4 h

Przygotujemy
> Shoulder
> Bavette
> T-Bone
> Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki
> ziołowa salsa z chrzanem
> sos pieprzowy
> kremowy sos z whisky
> orientalne chimichurri
> salsa chipotle
> pieczone bataty z majonezem cytrusowym
> ziemniaki Colcannon
> puree z pieczonej pietruszki
> sałatka z pieczonych boczniaków
> sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki
> sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków
> jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych

 -> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
 -> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.