stat
Wydarzenie już się odbyło

Surf and turf to określenie potraw, które łączą składniki pochodzące zarówno z morza, jak i lądu, To trend kulinarny który łączy wykwintne owoce morza z soczystym mięsem, tworząc wyjątkowe kompozycje smakowe.

w każdy piątek (od 05.12 do 26.12.2025), g. 18:00

Sopot,
bilety 297 zł
mar 13-15

piątek - niedziela, g. 12:00

Pomlewo,
bilety 1699 zł
Prowadzenie: Adam Woźniak

Przygotujemy
> małże św Jakuba z grapefruitem i pieczonym boczkiem
> jambalaya z chorizo , kurczakiem i krewetkami
> dorada pieczony z warzywami , szynka parmeńską i sosem Dijon
> pierogi z kaczką i langustynkami z velouté tymiankowym
> omułki duszone w winie z nduja i pomidorami koktajlowymi
> kukurydziany chowder z małżami  św.Jakuba i wędzonym boczkiem
> stek z łososia MOWI z dżemem z boczku, w sosie kremowym z pieczonym ziemniakiem 

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.