stat

Surf and turf to określenie potraw, które łączą składniki pochodzące zarówno z morza, jak i lądu, To trend kulinarny który łączy wykwintne owoce morza z soczystym mięsem, tworząc wyjątkowe kompozycje smakowe.

Prowadzenie: Adam Woźniak

Przygotujemy
> małże św Jakuba z grapefruitem i pieczonym boczkiem
> jambalaya z chorizo , kurczakiem i krewetkami
> dorada pieczony z warzywami , szynka parmeńską i sosem Dijon
> pierogi z kaczką i langustynkami z velouté tymiankowym
> omułki duszone w winie z nduja i pomidorami koktajlowymi
> kukurydziany chowder z małżami  św.Jakuba i wędzonym boczkiem
> stek z łososia MOWI z dżemem z boczku, w sosie kremowym z pieczonym ziemniakiem 

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
kwi'25 27

niedziela, g. 13:00

bilety 20-30 zł