Hashi Sushi Sopot zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne!
Poznaj przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki mistrzów kuchni japońskiej! Naucz się celebrować kulinarne rytuały Kraju Kwitnącej Wiśni! Dajemy gwarancję nie tylko na profesjonalne szkolenie, ale także na... świetną zabawę! Nikt tu nie uważa, że pożyteczne nie może być przyjemne.
Etap IIPrzygotowanie ryżu do sushi (płukanie, gotowanie, przyprawianie i mieszanie)
Przygotowanie stanowiska i sprawianie ryby z omówieniem
wykorzystania poszczególnych jej części w kuchni japońskiej
Przygotowanie sashimi z dekoracjami
Przygotowanie tatara z łososia
Przygotowanie gunkanmaków z wykorzystaniem tatara z łososia
Sposób na "proste" ;) krewetki
Omówienie i przygotowanie nigiri i temaków z wykorzystaniem krewetek
Degustacja przyrządzonego sushi
Termin warsztatów:08.02 (sobota) godz. 11:00 - 14:00
Cena za osobę: 199zł (płatne w dniu szkolenia)
Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.