stat
Impreza już się odbyła

Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków.

Przygotujemy:
1. tajska zimna herbata)
2. Laap Pet Isaam (sałatka z siekanej kaczki)
3. Neua Naan Tok (sałatka z stekiem i kleistym ryżem)
4. Tom Kha Talay (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)
5. Phat Mii Khorat (makaron ryżowy z wieprzowiną, jajkiem i tamaryndowcem)
6. Kai Yaang (kurczak pieczony z ostrym sosem, smażonym czosnkiem i dżemem
7. Khao Niaw Mamuang (kleisty ryż z mango i słodko-słonym kremem kokosowym)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).