Intensywność smakowa potraw bez mięsa jest zdumiewająca i pozwala na wprowadzenie do codziennej bezmięsnej diety na dużego urozmaicenia. Wegetarianie i nie tylko na pewno znajdą w tym regionie świata wiele szybkich do przygotowania i doskonałych w smaku potraw.
Przygotujemy:1. Kathirikai Pirattal (bakłażany w curry z tamaryndowca) Sri Lankla
2. Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami) Tajlandia
3. Yangon Baya Kyaw (placuszki z żółtego groszku i ciecierzycy z słono kwaśnym sosem) Birma
4. Renkon no Kinpira (smażony korzeń lotosu) Japonia
5. Kkanpoong tofu (chrupiące tofu z ostrym sosem) Korea
6. Liang Ban Qie Zi (gotowany na parze bakłażan z delikatnym dresingiem) Chiny
7. Gỏi cuốn (letnie sajgonki bez smażenia z orzechowym sosem) Wietnam
8. Tulru Bumbu Merah (smażone ugotowane jajka na ostro) Indonezja
9. Coffee Jelly (galaretka kawowa) Japonia
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak po