stat
Impreza odwołana

Ruskie, czy z kapustą i grzybami? pieczone, czy smażone? z zasmażką, czy bez? na słodko, czy na wytrawnie? Pod tą niewinną nazwą najpopularniejszego polskiego dania kryje się tyle pytań, a odpowiedź jest jedna - wszystkie pierogi są smaczne!

lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

5 - 29 listopada 2024, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Jednak, aby smak się zgadzał i rzeczywiście było jak u babci, należy pamiętać o dwóch składowych: ciasto i farsz, to dla nas jak zasada równowagi yin i yang.

Ciasto musi być elastyczne, odpowiedniej grubości, ale nie za cienkie. Nadzieje natomiast powinno nas zaskoczyć wyrazistym smakiem, zostać z nami na chwilę dłużej. Z pasji do tradycji i tworzenia zapraszamy na warsztat lepienia wege pierogów!


Na warsztacie wspólnie ulepimy:
- czerwone ravioli z serem ricotta, podane z szałwiową oliwą
- tradycyjne ruskie, wersja wegańska z zasmażaną cebulką
- aromatyczne pieczone pierożki z warzywnym farszem z sosem rozmarynowym

Prowadzące to Natalia i Asia z EKOsmosu

Czas trwania: 3 godziny

Potrawy przygotowane przez uczestników w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, herbata, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są niezbędne sprzęty kuchenne
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    120 zł
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.
Zgłoszenie proszę kierować na mail: cooking.sopot@gmail.com
W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko oraz liczbę osób