Ruskie, czy z kapustą i grzybami? pieczone, czy smażone? z zasmażką, czy bez? na słodko, czy na wytrawnie? Pod tą niewinną nazwą najpopularniejszego polskiego dania kryje się tyle pytań, a odpowiedź jest jedna - wszystkie pierogi są smaczne!
Jednak, aby smak się zgadzał i rzeczywiście było jak u babci, należy pamiętać o dwóch składowych: ciasto i farsz, to dla nas jak zasada równowagi yin i yang.
Ciasto musi być elastyczne, odpowiedniej grubości, ale nie za cienkie. Nadzieje natomiast powinno nas zaskoczyć wyrazistym smakiem, zostać z nami na chwilę dłużej. Z pasji do tradycji i tworzenia zapraszamy na warsztat lepienia wege pierogów!
Na warsztacie wspólnie ulepimy:
- czerwone ravioli z serem ricotta, podane z szałwiową oliwą
- tradycyjne ruskie, wersja wegańska z zasmażaną cebulką
- aromatyczne pieczone pierożki z warzywnym farszem z sosem rozmarynowym
Prowadzące to Natalia i Asia z EKOsmosu
Czas trwania: 3 godziny
Potrawy przygotowane przez uczestników w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, herbata, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są niezbędne sprzęty kuchenne
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.