stat
Impreza odwołana

Ruskie, czy z kapustą i grzybami? pieczone, czy smażone? z zasmażką, czy bez? na słodko, czy na wytrawnie? Pod tą niewinną nazwą najpopularniejszego polskiego dania kryje się tyle pytań, a odpowiedź jest jedna - wszystkie pierogi są smaczne!

w każdą niedzielę (od 21.12 do 29.12.2024), g. 12:00

Gdańsk,
bilety 45 zł
sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Jednak, aby smak się zgadzał i rzeczywiście było jak u babci, należy pamiętać o dwóch składowych: ciasto i farsz, to dla nas jak zasada równowagi yin i yang.

Ciasto musi być elastyczne, odpowiedniej grubości, ale nie za cienkie. Nadzieje natomiast powinno nas zaskoczyć wyrazistym smakiem, zostać z nami na chwilę dłużej. Z pasji do tradycji i tworzenia zapraszamy na warsztat lepienia wege pierogów!


Na warsztacie wspólnie ulepimy:
- czerwone ravioli z serem ricotta, podane z szałwiową oliwą
- tradycyjne ruskie, wersja wegańska z zasmażaną cebulką
- aromatyczne pieczone pierożki z warzywnym farszem z sosem rozmarynowym

Prowadzące to Natalia i Asia z EKOsmosu

Czas trwania: 3 godziny

Potrawy przygotowane przez uczestników w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, herbata, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są niezbędne sprzęty kuchenne
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    120 zł
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.
Zgłoszenie proszę kierować na mail: cooking.sopot@gmail.com
W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko oraz liczbę osób