stat

Odkryjecie jak tworzyć niezapomniane pełne smaku dania wegetariańskie, inspirowane twórczością jednego z najbardziej kreatywnych kucharzy naszych czasów. Yotam Ottolenghi jest guru świata kuchni roślinnej, kucharze na całym świecie podążają jego śladami i tworzą wyjątkowe połączenia smakowe. Podczas tego spotkania przekonacie się jak pięknie i różnorodnie smakuje kuchnia roślinna.

Prowadzanie: Agata Tomczak
czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy
> pieczona papryka, krem z fety, migdałowe furikake, chrupiącą szalotka, mięta
> grillowane marchewki, pomarańcza, soczewica z ziołami, karmelizowane migdały, rukola, urfa chili
> kalafior pieczony, zielony sos kokosowy, kuskus perłowy, daktyle, piklowana cebulka, zioła
> gniecione ziemniaczki, jogurt curry, miętowy chutney, piklowana cebulka, granat
> faszerowany bakłażan, boczniaki, bazyliowa salsa verde, parmezan, zioła
> grillowana kapusta stożkowa, jogurt tahini, salsa pomidorowa, imbir, dukkah z orzechów laskowych, zioła
> Chrupiące boczniaki, chutney tamaryndowy, estragonowe aioli

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

wrz 25

czwartek, g. 18:00

bilety 450 zł
paź 21

wtorek, g. 18:00

bilety 480 zł