Kuchnia wietnamska jest również głęboko związana z codziennym życiem od domowych posiłków po tętniące życiem uliczne stragany. Jej prostota, połączona z wyrafinowaniem, sprawia, że jest jedną z najbardziej cenionych kuchni na świecie. To podróż kulinarna, która łączy tradycję, kulturę i niezapomniane smaki.
Prowadzenie: Natalie Dao
Czas trwania: 3-4 h
Przygotujemy> canh khổ qua (zupa z gorzkim melonem i mięsem mielonym)
> cà tím xào nấm (bakłażan smażony z grzybami)
> chả cá (paszteciki rybne)
> thịt rim trứng cút (boczek z jajkami przepiórczymi)
> bánh cốm (ciasto z młodego ryżu)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.