stat
Impreza już się odbyła

Sycylia jest wyspą kontrastów, luksusu i biedy, skrzyżowaniem kultur. Wszystko doprowadzone jest tu do przesady: światło słońca nie do zniesienia bez ciemnych okularów, błękit nieba i zieleń plantacji, zapachy. Życie jest tak intensywne, że brakuje czasu na zrozumienie go, zapamiętanie i ocenę z dystansu.

paź 16

środa, g. 17:30

Gdańsk,
bilety 175 zł
paź 29

wtorek, g. 18:00

bilety 440 zł
Prowadzący: Claudia Filippi-Chodorowska
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy
> carpaccio di tonno (carpaccio z tuńczyka z rukolą)
> melanzanzane ripiene (faszerowane bakłażany mięsem)
> spaghetti con pesto trapanese  (spaghetti z pomidorowym pesto, bazylią, migdałami i pecorino)
> falsomagro (pieczeń cielęca faszerowana jajkami, mortadelą i mozzarellą)
> caponata di melanzane (caponata z bakłażanów)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.