stat
Impreza już się odbyła

Nizina Apulii jest spichlerzem Włoch. Produkuje się tam 35%  wina wytwarzanego we Włoszech i tyle samo całej krajowej produkcji oliwy z oliwek. Region ten jest bogaty w historyczne zabytki. Miasto Alberobello znalazło się na liście zabytków UNESCO  stanowiących dziedzictwo ludzkości. Złożone w całości z setek trulli- pobielonych domostw, zwieńczonych kopułami o stożkowatym kształcie, pozbawionych okien i zaopatrzonych w otwór wentylacyjny na szczycie, które przyciągają tłumy zwiedzających.

Przygotujemy:
1. melanzane ripiene (faszerowane bakłażany z owczym serem i włoską mortadelą)
2. torta tarantina (tarta ziemniaczana z mozzarellą)
3. funghi gratinati (zapiekane grzyby z czosnkiem i pietruszką)
4. calamari ripieni  (faszerowane kalmary)
5. dolcetti alle mandorle (ciasteczka migdałowe)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).