Rzym jest jednym z tych rzadkich miast, w których liczba cudzoziemców przekracza liczbę mieszkańców, a mężczyzn razem z klerem jest dużo więcej niż kobiet. Z tego powodu w Rzymie istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na dostarczanie gotowych potraw do prywatnych domów i instytucji publicznych. Wydaje się też, że mieszkańcy Rzymu wolą jadać w trattoriach pod domem których jest niezliczona ilość.
Przygotujemy:1. panzerotti alla romana (smażone pierożki z szynką i parmezanem)
2. peperoni ripieni (papryka faszerowana tuńczykiem)
3. zucchine ripiene ( faszerowane cukinie mięsem)
4. fettuccine alla papalina (makaron papieski z szynką i groszkiem, w sosie śmietanowym)
5. coda alla vaccinara (duszony ogon wołowy w sosie pomidorowym)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).